Min värld är inte som din värld

Asatro, spindlar och örtmagi. Bland annat

Nu ere jul igen!

Kategori: Allmänt

Nu ere jul igen i både slott och koja. Över hela landet drar en kollektiv noja.

Jag kan inte mer av texten. Inte sammanhängande i alla fall. Det är dock min favoritjulsång. På andra plats kommer "Mer jul".
Båda skapar en märkligt verklig känsla i kroppen och jag har kommit att hävda att det är den här så kallade julstämningen som tränger sig på.

J gjorde sill igår. Ja alltså inte själva fisken såklart. Den har ju Gud gjort, det vet ju alla. Hon gjorde en härlig inläggning av skärgårdsvariant.
Jag har idag griljerat min första skinka och trollat ihop en gurkburk.
succé ska det bli.

Kommer ni ihåg änglaspelen? Ja inte sportevenemanget i L.A. utan en liten mässingspryl med änglar och klockor som drivs av värmen från fyra gamla (eller nya) julgransljus.
Min mormor och morfar hade ett sånt när jag var valp. Jag lyckades komma över ett sånt för en billig pfenig. Mitt minne måste börja svika mig ordentligt för jag kommer inte ihåg att den var så fruktansvärt irriterande. Det är så CIA måste använda dom som tortyrredskap på Guantanamo. Ljudet den skapar får katter och hundar att yla mot månen. Det sjunger fortfarande i huvudet.

Visst finns det något om dånande änglatrumpeter i Bibeln?
Det här var värre.
Mycket värre.

Rubrik

Kategori: Allmänt

Jag har tydligen använt den rubriken förut. Typiskt!
 
I vanlig ordning så hade jag ett oerhört bra upplägg för ett inlägg. Det verkar tyvärr som om det har kommit grus i maskineriet så ni får nöja er med en hyfsat ointressant rescension av dagen som hittills har fortlöpt.
 
Jag har lyckats med konstycket att inte klätt på mig idag. Inte mer än flanellbrallor och en tischa. Likt en streber av rang har jag i stort sett hasat runt i mina halvsvettiga tofflor (utan strumpor naturligvis) hela dagen. 
 
Lilla L har fått hänga med sin astuffa farsa hela eftermiddagen då hans mor har varit ute och gjort vägarna osäkra för alla stackars trafikanter.
Vi har lyssnat på AC/DC och GRAVE. Pappa har vikt och hängt tvätt i den ordningen och så har vi hängt en hel del i soffan framför tv:n. Allt medans det har intagits div. flaskor med L-mat och några lösgodisar för pappafiguren.
Pojken har dessutom lyckats leverera den värsta blöjan i mannaminne. Naturligtvis. Den var förvisso inte så jobbig att ta rätt på men igår fick han äta Potatis/palsternacka puré, morotspuré och som efterrätt päronpuré.
Detta kom ut i dag och hade en högst vidrig odör omkring sig. Till råga på eländet så lyckades han stealthbajsa. Det lät liksom ingenting. I vanliga fall så låter det som man skulle skjuta slime igenom ett 2-tumsrör med tryckluft. Inte den här gången. Det liksom började svida lite i ögonen innan det började klia i näsan för att avslutas med att jag tyckte mig känna smaken...
Mycket obehagligt.
I övrigt har det varit en fantastisk eftermiddag.
 
Jag vill påpeka att jag är ordentligt avundsjuk på alla som har varit nere i Peking i helgen.
Måtte djävulen ta er alla! 
Fast det skulle ni ju bara tycka var trevligt...
 

Men det var inte sant!

Kategori: Allmänt

I kväll spelas det hårdrock!
Ja, alltså inte i närheten av mig. Jag får nöja mig med juliga reklamjinglar för bingolotto med Oldsberg.
I Peking (Norrköping för er mindre vetande) däremot har det samlats horder med djävulsdyrkande kannibalgalningar för att likt horder med psykpatienter skaka sina hårplymer så till och med påfåglarna på kolmården gömmer sig i avundsjuka. Typ!
Det hade varit kul att vara där.
Naturligtvis hade jag däckat av utmattning vid det här laget om jag ens kommit av tåget på rätt ställe. Jag skulle nog vaknat i Skövde eller Nässjö. 
Nej, jag håller mig hemma med min lilla familj.
Det är dags för te och pepparkakor framför tv:n.
 
Minion-Leo har gått i däck den lyckosten. Hans far skulle gärna ha gått och lagt sig vid sjurycket.
 
Men nu är det diggilo...
 
Vem behöver Nifelheim, Marduk, Grave och Entombed A.D när det finns Eric Gadd, Nanne Grönvall och Lena P.H?
 
 
 
For The Win

Ostbollar och annan skit

Kategori: Allmänt

Jag ska gå på konsert i sommar. En sån stor konsert igen.
Den förra var med ett gäng gamla gubbar som spelade "NWOBHM"... (Dumma genrer)
Den kommande är med ett gäng ännu äldre herrar (tror jag). De spelar inte "NWOBHM".
Jag har anammat begreppet gubbrock för att bäst beskriva fenomenet.

Nej! Jag är för trött för det här.

Bränn egen sprit!