Min värld är inte som din värld

Asatro, spindlar och örtmagi. Bland annat

Melodifestivaldeltävlingsdag (Lördag)

Kategori: Allmänt

Droger Pontare blir bättre med min stigande ålderssiffra.
Björkman blir mer självironisk.
Framträdanden blinkar i fler färger och variationen på musik ökar.
Hur fan kan det komma sig att programledarna för deltävlingarna bara blir sämre?
 
Tur att JAG har handlat godis. Det är ingen risk att det  tar slut menar jag. Nog för att vi har haft en släng av magsjuka här hemma men om någon annan än Leo kaskadspyr i afton så beror det på gelatinöverdos.
 
För övrigt så har jag inte lyssnat speciellt mycket på Pontare. Inte alls faktiskt. Vindarna viskar är dock ett epos av rang i mina öron. Dessutom med den klassiska "halva höjningen".
 
Mina Ferraris knastrar i klarlacken. Jag undrar om jag ska ta ett snack med Enzo. 
Det börjar bli dags att fixa fram den där tidsmaskinen snart. 1988 är ju inte ens långt bort. Borde funka med en Vespa och några lysraketer.
 
Korsriddarna som precis klev av scenen var ju ganska bra. Väldigt tydligt att OlasalO är den drivande kraften bakom "spektaklet" (född 1980, jag får säga så utan att PK-maffian våldtar varandra med haranger).
Nu står ju lilla FisLisa Ajax och säger F-ordet många gånger i följd på bästa sändningstid så jag tror min BLOGGCHOCK kommer gå relativt safe förbi.
 
Det var inte meningen att det skulle bli så här. Jag skulle skriva om en gränslös kärleksaffär mellan Adolf Hitler och Josef Stalin. Om hur invasionen av Polen bara var ett rop på uppmärksamhet. Om hur den ståtliga mustaschen från första kriget kapades som resultat av en enorm avundsjuka från kamratens håll.
 
Det blir inte alltid som man tänkt sig. 
 
 

Vaffan, igen?

Kategori: Allmänt

Total hybris.
Jag hade ju glömt bort att jag knackade in några neorunor i morse. Det dök upp som en förnimmelse nu när jag såg att det stod torsdag redan bland rubrikerna. Torsdag två gånger. Inte bara samma vecka, utan även samma dag. Så det kan bli.
 
Inatt tror jag att de flesta i familjen sov bättre än på länge. Jag sov nog inte asbra eftersom jag håller på att somna till och från jobbet men, det kändes bra just under natten.
 
Lunchade med en god vän och diskuterade sommarens golferiplaner. Målet är satt och det ska uppnås innan hösten gör det mindre möjligt att lira.
Jag har utökat baginnehållet med en ny klubba också. Nu ska jag bli vän med sanden. Dessutom jobba hårt med järnen. Bli bättre på de låga. Mer konsekvent.
Det kommer bli en bra säsong. FRAMÅT FRAMÅT!
 
När jag kom hem från jobbet så fick jag sova en stund i soffan medans Leo kollade på Mora Träsk. Det var skönt. 
Sen fick jag ett vuxenryck och startade en maskin tvätt. Kände mig asduktig. Tyvärr så tar det ju inte slut där. Man måste ju vika all jävla tvätt som redan hänger på torkställningen för att sen ställa sig och hänga upp all den kalla, blöta tvätten som har legat och mognat i maskinen.
 
Nu äter årets föräldrar upp allt godis som finns i huset och kollar på Leilas supermat.
Kontraster ist krieg.
 
God Kväll.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Klockan slår strax 05:45 och här sitter jag i bilen utanför grindarna och lyssnar på Bob Marley på stäräon. Inte fy skam.


Jag tror däremot att det är något som fattas mig. Inte just här i förarsätet. Nej, här har jag det ganska smutt.
Mera på en näringsnivå.
Jag har varit vansinnigt trött de senaste tre dagarna. Nästan så jag somnar på vägen till jobbet och definitivt framför skärmen vid skrivbordet.
Kaffeintaget verkar vare sig från eller till.
Det kan ju vara ett bakslag på denna veckas förkylning som tar ut sin rätt förstås men vaffan. 
Nej. Nu blir det gerimax och redbull till frukost varje dag. 
Hej magkatarr!

Ha re bra!

Är det bilverkstan?

Kategori: Allmänt

OOOOOOOOOOH, SOPA!
Curlingens hejaramsa numero uno eller, monologen jag har haft haft med mig själv vid några tillfällen idag.
 
Hur kan man liksom inte ens kolla? Ordentligt?
Jag blir hänförd av min egen dumhet.
 
Ja alla ni två som läser detta kan ju knappast ha undgått faktum att jag gjorde bort lite idag.
Tur iaf att mekanikern inte hade hunnit köpa en massa dyra delar. Det hade varit jobbigt.
De har ju förmodligen någon form av returgaranti på idiotkunder men ändå. Ja alltså, inte på själva kunden. De får man nog fan stå ut med.
 
Nu på kvisten skulle jag glad i hågen ut till bilen för att plugga in elektroniken så jag kan få avnjuta en varm och isfri bil imorgon bitti.
Det började bra.
Kupevärmaren gick in som margarin i munnen på Leo. Sladden från elstolpen till bilen hade dock lite smärre "kontaktproblem".
Jag trodde ju i min enfald att det var en totaluniversal kontakt. En till alla bilar på hela jorden. T-ford som Tesla liksom.
FEL!
Efter en liten harang av väl valda kraftuttryck blev det Volvo ocean race på land.
Ett varv runt byn för att värma upp frysboxen och så sladda in på OKQ8 som ett jävla djur. Jag hoppar in i butiken och ser förmodligen ut som jag har för avsikt att skräna till mig dagskassan. Ränner runt som en tok bland hyllorna i exakt 18 sekunder innan Sören Jacobssons lookalike undrar om jag behöver hjälp. Det gör jag.
Vi lyckas lokalisera en härlig tvåmeterskabel med en kontakt som ser suspekt korrekt ut. Jag frågar unge Herr Jacobsson om jag får testa kontakten i min fina segelbåten. Det får jag. Jag blir glad.
Jag blir ännu gladare ca 9 sekunder senare när jag inser att den nya sladden passar.
Tur att det är så billigt att handla sådana här saker på bensinstationer. 299:- för en sladdjävel. Lätt värt det klockan 05:30 i morgon
Sen brände jag 458795456873:- på att fylla tanken också.
Traktor drar soppa.
 
Slutet gott 
 

Tors dag

Kategori: Allmänt

Inga hastighetsrekord idag heller.

68 minuter från pole position till eine kleine nachtmusik. Slutnannat på förskolan på min ära.
Max fem minuter efter sista slurken tycker jag. Helst ska det snarkas redan innan flaskan är slut. Ungefär som pappan på krogen. 
Innan sista slurken är tagen så har hjärnan gått och lagt sig. Inte ens sparlågan brinner. Tur är att man har inbyggd gps och och hittahemtillvarjeprisfunktion i kroppfan.

Snart ska tre gubbar laga mat på sjuan.
Det ska jag se.
I morgon ska en gubbe äta Hamburgare till lunch. Kanske till och med en mjölkskak. Sen ska jag nog faktiskt ut och fira med en öl på aftonen. 
Because I'm worthless...

NÄRRÅ!