Min värld är inte som din värld

Asatro, spindlar och örtmagi. Bland annat

What´s next?

Kategori: Allmänt

Nu är vi då alltså inne på det sista dygnet av detta skitår.
Det har inte drabbat mig personligen superhårt men nog fan har det varit några negativa energier som jag tycker att jag inte är helt förtjänt av.
T.ex. när jag blev påbackad. Det var inte så himla skojigt.
Eller att Leo har varit sjuk nästan en fjärdedel av året. Inte heller på 2016 års topplista.
Naturligtvis så har det inte bara varit asdåligt. 
Jag har ju varit på två tuffa festivaler med sköna män i skor.
Det har varit ännu ett år med barnen och Jennie. 
Min far är nog officiellt kry i kroppen. 
Ja, ni hajjar. Yin och Yang liksom. Allt är väl balanserat skulle jag tro.
 
I afton ska vi ha dålig stämning då en drös med jävla idioter kommer tycka att det ingår i allemansrätten att stå noll centimeter ifrån vårat köks och sovrumsfönster och skjuta raketer. Samma visa varje år.
Jag funderar på att minera gräsmattan men det känns som konceptet "inga explosioner" frångås lite då.
Kanske kan jag gräva upp hela skiten och göra en gigantisk varggrop a la vietcong. En klassisk lansfälla och bara spetsa varenda jävel, Vlad stajl.
Tomma hot kommer man ju tyvärr inte så långt med. Jag har grova funderingar på att ringa herr konstapeln och fråga hur långt jag får gå för att få dumjävlarna att förstå vad som är rätt och fel i republiken Pontus.
Det enklaste vore att bara ge fan i att vara hemma på nyårsafton men det alternativet är tyvärr inte tillgängligt detta året då bilen återigen står i Odensala under Johans beskydd.
 
Men mina vänner. nu skall vi ta 2016 runt pungen och tvinga ut det sista skiten det här året har att komma med. I morgon är det 2017 och Ivanhoe för helvete. 
Dessutom vill jag minnas att jag utropat 1 Januari till pyjamasbyxans dag så jag kommer inte visa någon nåd till den som tycker sig förmer och drar på sig ett par utebrallor.
Då jävlar!
 
Gott nytt år!
Må asarna stå er bi.

Lost in uberspace

Kategori: Allmänt

Fan jag hade tidigare idag.
Det perfekta upplägget och lagom gubbgnälliga inlägget. Jag till och med sa till min kära mor, "Här har vi nog dagen blogginlägg." Tror även att jag tillade, "Bara jag inte glömmer bort det." 
Guess what!
Borta med jävla vinden.
Nu är ju frågan. Ska jag lägga skuld på urd?
Troligtvis skulle Verdandi undra vad de andra två tokarna höll på med.
Kommer in efter en dags vävande och klippande och hittar Skuld ovanpå Urd i någon förhistorisk böghög. Ytterst besynnerligt beteende som knappast passar sig hos nornorna.
 
För övrigt så behöver jag en bil till.
En billig liten skrothög som rullar och är laglig.
Om någon känner någon som har någon de vill bli av med så är nästan allt utav intresse.
Helst inte aslångt bort. Jag pallar inte blada ner till Bohuslän för att hämta. Helst inte längre än Tingvalla men. Ja.
Det optimala vore ju om vi bodde nere "på kontinenten" så jag kunde puttra runt på en moppe dagarna i ända men nu är ju inte livets lott just så. Dessutom diggar jag inte kyla överdrivet mycket.
Sjukt sugen på en Beach buggy men där har vi ju också ett litet klimatissue så att säga.
 
NEJ!
 
Nu blire Harry Potter och chips. 

The white rabbit project.

Kategori: Allmänt

När man ledsnar på Mythbusters (kommer förmodligen aldrig att hända) så finns det i rubriken angivna programmet med Kari Byron, Grant Imahara och Tori Belleci.
Det är inte samma lika som MB. Inte alls faktiskt men ett helt ok teknikbaserat underhållningsprogram.
 
Nu har Lejonkungen blivit skickad till hospis för att kolla över sin eventuella kikhosta och sin astma. Hoppas att de tar Jennie på allvar den här gången och kanske röntgat lungorna på pöjken så vi kan utesluta lunginflammation och annat skit.
 
FAN NU FLYGER GRANT PÅ SIN HOOVERBOARD!
Tufft.
Den ser inte alls ut som i "Back to the future" men den hoovrade fan.
Ganska kul när Tori får kolla in Jetpack också.
 
Nej.
Nu ska jag ta och fläta Enyas hår så hon kommer i säng innan midnatt.
 
Vem vet. Det kanske blir ett till litet inlägg framåt småtimmarna.
 

Historian före landet.

Kategori: Allmänt

Nu är jag ute på duktigt djupt vatten och hundsimmar. Jag kan nämligen inte ett jävlaste någe om historia men. Jag har lite tankar och skumraska idéer som jag tänkte ventilera här. Det är ju ändå min blogg och jag skriver vad fan jag vill. Sådeså!
Aaaanyway.
 
Jag har börjat intressera mig mer och mer för brons och järnåldern här i våra nordligare breddgrader. Det är i hög grad intressant eftersom Sverige som land inte existerade. Inte förrän ca 500 år senare. (rätta mig inte om jag har fel. jag skrev ca.) 
Det jag tänker mest på är turismens floskler och "nationalisternas" missförstående.
När man avbildar en högrest herre i blonda flätor stå vindpiskad i stäven med bar överkropp och ett sjujävla ansiktshår medans den onödigt kristna och framförallt svenska flaggan vajar i bakgrunden. Hur tänkte man då?
 
Förvisso så säger ju legenden att Erik den helige (skön omskrivning) hallucinerade fram flaggbilden redan 1157 under ett påstått korståg till Ullared eller High Chapparall. Det är dock lite kontroverser runt detta då det inte finns några som helst konkreta bevis för sagda korståg och att man inte började punda fram flaggjäveln förrän ca (återigen) 500 år senare.
 
Det jag försöker komma fram till är väl egentligen att begreppet "Svenska vikingar" inte får existera enligt den logiska rumtiden. Sverige och vikingar har aldrig existerat i samma tid vilket enligt min mening gör alla som använder denna symboliken till tokfransar av rang.
 
Sverige som land kan jag väl tycka att vi egentligen borde tacka danskjävlarna för. Hade inte de galningarna attackerat storbönderna så till den milda grad att det tvingades till att ena sig så hade nog aldrig kungadömet Svea Rike uppstått..
 
Men som sagt. Jag har inte en endaste poäng i historia. 
 
Hell Oden, Frej och Freja.

smittskyddsinstitutionen

Kategori: Allmänt

Shit vilket långt ord. Det var jag helt oförberedd på.
 
Leo har varit till läkaren ca. 26547541 gånger sen september. Han började med den här hostan han drar runt på i slutet av oktober, början på november.
Det intressanta är att endast en läkare har vagt nämnt kikhosta i förbipasserande. Igår kväll satt Jennie och läste igenom lite fun facts om kikhosta och precis ALLA symptom stämmer in på grabben. Vad jag förstår så är det en sk. anmälningspliktig sjukdom då den sprider sig som en löpeld och vaccin inte har någon direkt funktion.
Det gör ju att jag undrar lite varför man som läkare inte tar tag i det och utreder lite nogrannare. Jag vet att Jennie har beskrivit Leos symptom som är precis enligt boken.
Jag har nästan inte hört något om kikhosta sedan jag hade det på 80-talet men, nu är den trenden tydligen tillbaka som manchestertyg och flanell.
 
AA WELL.
Nog om detta.
 
Jag skummade igenom Netflix igår och hittade en ny säsong av min favoritserie, "Gilmore girls". Fyra avsnitt som var lite mer än en timme långa per stycket. Slog huvudet på kudden vid 03:40 i morse. Oerhört nöjd med mig själv och min insats för världsfreden. 
Snart ska jag logga in igen.
Det är som att gå på skattjakt varje kväll.
 
Handlade mat gjorde jag idag också. 1300+ spänn men, eftersom jag handlar på WILLYS (får fortfarande inget gage för namedropping) så blev det 3 pappkassar och två plastvarianter fulla med prylar. Hadde det varit på kooperativet eller ICA så hade gått därifrån med en kexchoklad och en toaborste för samma pfennig.
Nu kan vi äta den här månaden också.
 
Mat är kärlek.

The end is neigh...

Kategori: Allmänt

Sug på den.
 
Nu har vi firat hjul i dagarna tre. Precis som Iosus celebrerade påsken.
Och, precis som han så har vi ätit skinka med senap och fikat på singoalla och pepparkakor.
 
 
Idag har jag festat på lite och lyssnat på skivor. Jag startade med Led Zeppelin och gick via Cohen till Bolt thrower.
Den logiska associationen är enkel. Led Zeppelin är tungt. Leonard Cohen är astungt och Bolt Thrower är ganska jävla tungt det med.
Jag tvingade Leo att digga med i tonerna. Det är enkelt nu när han är liten. Han blir nog jobbigare att hålla fast i famnen och tvångsdansa med när han är 16.
Pappa får börja träna på allvar.
 
Jag överväger att kolla på Piraterna från Karibien som börjar nu.
Eller så drar jag på mig lurarna och försvinner ut i netflixuniversumet resten av kvällen.
 
Jennie har precis nattat lejonkungen.
Han har bestämt sig för att inte sova middag längre. Vi får se hur bra han sover inatt. Även hur tidigt han vaknar i morgon bitti.
Livet är ett äventyr...

No sleep til Broooooklyyyyyn!

Kategori: Allmänt

Det är Poirot på tv.
Jag vet inte varför. 
Jag bär inte ansvaret.
Mitt ansvar låg i försäkringen att lägga minime utan fadäser och jag tycker nog att jag gjort mitt.
Pojken sover.
Det gjorde jag med i ca 1,5 timme.
 
Nu har jag även gjort rätt för mig ekonomiskt. Alltså. inte tillräckligt. Jag behöver göra ytterligare transaktioner inom en snar framtid men för nu är det alles klar.
 
Total blockad för tillfället.
Jag trodde att det skulle finnas något spännande och intressant att dela med mig av eller gnälla på men, icke.
 
Vi får ta det i morgon.
Jag ska fundera ut något riktigt värdigt att analysera.
 
 
 
 

Det här har jag inte betalt för.

Kategori: Allmänt

Men jag tänker skriva om det i alla fall.
 
Det faschinerar mig hur man säljer likvärdiga produkter till kvinnor och män. Begreppet "hur" är min så kallade focal point här.
 
Av någon anledning är det nu Grease, the T-birds are not getting laid istället för "Tomten är far till alla barnen" på våran tv. Det har ingenting med själva inlägget att göra. Kunde varit vilken skit som helst i etern men just nu är det alltså GREASE som jag tydligen känner att jag måste berätta att jag smygtittar på samtidigt som jag skriver.
 
Hursomhelst.
I reklampausen som var alldeles nyligen så såldes en hårreduceringsmanick för feminina individer. (Notera gärna hur jag inte skriver kvinnor. Man vill ju inte kränka någon pk-dåre i det här jävla landet)
Aaaanyway.
Prylen i fråga heter "Veet sensitive precision beauty styler".
Det som jag fastnade för direkt var namnet. Sensitive precision beaty styler. Så jävla snyggt.
Jag kollade direkt upp den maskulina motsvarigheten. Ni hajar ju yin yang gejen. Finns det fitta så finns det kuk.
Ibland båda på samma, ibland inget av båda. Hursom så är det status quo i balansen.
Så då kan vi ju dra igång "Bodygroomer series 7000". Låter fan som en flismaskin de lux.
 
Som alla redan vet så finns det ju marknadsföringsgurus bakom det här. Det är bevisat att de feminina i samhället hellre köper rosa fluff än härdat stål och vice versa.
 
Sitter det här beteendet i vårat dna från människans begynnelse eller har vi blivit muterade av samhällsnorm ända sen vi började leva i samhällen?
När började vi skilja på män och kvinnor egentligen?
 
Kan det vara så att det faktiskt är skillnad? Inte bara rent fysiskt. Liksom lite psykiskt också.
 
Återigen som vill jag ju inte trampa något spån på tårna här.
Gör nu inte detta till någon politisk grej om ojämnställdheten i samhället. Vi vet att det är orättvis. De som bestämmer har bestämt att det ska vara så. Bra att vi som inte är dumma i huvudet vet om att det är sinnesjukt och fel men. Det är inte vi som bestämmer. Hade vi fått göra det hade vi fixat det här för läääääänge sen.
Eller så hade det aldrig varit någon politisk skillnad över huvud taget.
 
God Jul.
Inte den kristna.
Den äldre.
No kränkning...

Jamenokejdå

Kategori: Allmänt

Vi tar väl och tragglar oss igenom förra helgen då.
 
Jag och Johan hade lunchdejt på asflashiga Pizza Hut vid cst. Vi tog pizzan. Även om jag lurade många med att skriva att jag åt sushi när jag checkade in på fejjan. Bluffigast vinner.
Efter målet begav sig den småfeta duon till systembolaget och köpte syra som färdkost. Det visste ni inte att man kunde göra på bolaget va? Inte vi heller.
Sen ylva vi ner till spårområdet och gjorde storstilad entré i vagn nr. två. Snett bakom Nenne, Mikke och Marie.
Ja det var en massa annat lösaktigt folk där också med de är inte så imponerande.
Väl ombord pratades det baseboll och hårdrocksfestivaler man varit på. Jag har inte varit på några tuffa festivaler.
 
När vi väl hade angjort kajplats 213 i Peking så dracks det lite pilsner, cider och mintsnapps.
Syran var slut sedan länge.
Jag vill minnas att vi åt middag också men det gjorde vi inte. Eller jo men inte ännu.
Först gick vi till värmekyrkan och stilade ett varv innan vi hängde av oss för att ta trapporna ner till den stora underjorden.
 
Väl nere i Hels domäner så hände det inte så mycket.
Vi träffade lite folk man känner igen.
Drack lite alkoholhaltiga drycker och lyssnade på skitforta hårdrocksband. Det ena fortare än det andra. Oerhört imponerande.
En del var så jävla snabba så jag stog mest och fånglodde. Hade jag försökt mig på någon tuff headbanging så hade jag med stor säkerhet framstått som Mr. Bean på rave.
 
Andra dagen var lite tuffare än den första.
Jag var trögstartad. Vi lyssnade på askonstig julmusik i en skivaffär och kollade på musikhjälpen på tv.
Sen repeterades dag ett fast med andra forta band.
 
Nu ska jag kolla på vikingar.

Även du, min Brutus.

Kategori: Allmänt

Jahaja.
Så var det då det här med att sitta framför televisionsapparaten och författa något relativt snillrikt och fyndigt. Det är ju kanske inte den mest ideala skrivstugan.
Att jag dessutom lider förkylningens alla krämpor gör ju inte saken enklare-
 
I vanlig ordning har jag haft tre bra idéer att skriva om under dagens lopp men alla har gått mig bi så här i skrivandets stund. Anledningen till att jag har ett så överjävligt skrivspråk för tillfället är endast för ordbajsandets skull. Att fylla så mycket tomhet med skit det bara är möjligt. Fortfarande mer innehåll än Aftonbladet och Expressen tillsammans.
 
Igår skrev jag ett allvarsamt inlägg om den rådande situationen i mitt älskade byhål. Idag fick jag läsa att vi eventuellt ska få tillbaka vår gamla härliga närpolis.
När man är den stockholmsförorten där det sker mest skit per capita så kan det ju anses vara en nödvändighet.
 
Men nog om detta.
 
Jag känner lite att man vet att det närmar sig  långhelg när tv.s utbud börjar likna en romatisk komedi som utspelar sig på 1200.
Det är just nu Robin Hood på kanal fanvetjag. Dessutom en tolkning jag inte sett tidigare, med Russel Kråka i huvudrollen som bedragaren Robin Longstride. Ett plus får den för att gamle härliga Max von Sydow är med som gubben Loxley. Jag undrar hur den slutar...
 
Snart kommer det med all säkerhet ett Sandra Bullock-maraton. Lite blandade genrer så hela familjen kan njuta tillsammans av hennes breda repertoar.
 
Nu till det här med förkylningen. Måste det alltid vara så jävla jobbigt? Varför ska mina bihålor alltid fyllas med järnfilsspån och brödsirap och varför i det glödhetaste ska det konstant rinna ur ansiktets alla öppningar förutom pergamentgrottan till mun? Läpparna spricker som rispapper i en samurajrulle.
För att inte tala om den här läckande kranen som sitter fast mitt i fejset. Dripp dropp dripp dropp.
 
Om vi nu ska få hit Hampus på fredag så gäller blixtbot. Nu är det strax läggdags så jag ska svänga ihop en äcklig toddy innan jag kryper till kojs.
Vad tror ni om en skvätt rom med honung och citronsaft i?
Det kan ju inte bli värre än äckligt. 
Egentligen borde jag förmodligen värma rommen till ca 40 grader celsius men vem fan har den tiden.
 
Armen i vinkel, blicken i skyn.

A-laget

Kategori: Allmänt

Det var i Norrköping det skulle skrivas en historia utan dess like.
 
Nu blev det ju inte så.
Istället åkte jag och Johan dit och hårdrockade i två dagar. Det är däremot en historia utan dess like. Men den får ni ta del av en annan gång. Ett kapitel i memoarererna. Om jag kommer ihåg det. Chipsbrist och en ovilja att gå på trottoarer, blandat med riktigt dålig julmusik och världens bästa svartmetall.
Och sportlunch förstås.
 
Igår kväll sköts det fyrverkerier på området igen trodde vi. Det visade sig vara människor som sköt på varandra. Vid en skola. Heja dårskap.
Man kan ju önska att vi får till resurser till en märstamilis, eftersom vi aldrig kommer få tillbaka våran polis i den här jävla byn.
Fri framfart för buset på alla sätt och vis. De organiserade äger hålan och det börjar bli farligt för gemene man att bege sig ut på gatan utan kroppsskydd och medhavd arsenal.
 
Jag brukar ofta tänka att barnen blir för hårt curlade idag. Att jag minsann inte hade sällskap till skolan i deras ålder eller behövde tala om exakt var jag befann mig hela tiden för mina föräldrar.
Men, då hade vi inte polishelikopter uppe i luften ovanför området fyra dagar av sju. Om det var någon som sköt på någon annan så skedde nästan uteslutet i det tysta rummet utan civil inblandning på något sätt.
Vi barn hade en ganska skyddad miljö. Om någonting i bysamhället skedde utanför normen så gick budkavlen som en löpeld och larmade allt och alla.
 
När jag i somras frågade en polis som vandrade genom området, på jakt efter en eller flera biltjuvar, om vi skulle ta in våra barn fick svaret. "Njae, jo. Ja det kan ni nog göra." Då blev jag lite mer missnöjd med myndighetens ovilja att informera allmänheten om direkta hot mot våran personliga säkerhet.
När jag ser öppen droghandel utanför mitt köksfönster varje dag, hela sommaren. På samma ställen där barnen leker koja i buskarna. Då tappar jag tilltron till att man verkligen vill göra någonting åt droghandeln. Då tror jag istället på rykten som säger att det är viktigare för polisen att ta den enskilda och göra det många gånger för att få fin statistik. Antalet "tillslag" är viktigare i pappersarbetet än resultatet av ett.
 
Jag säger inte att den individuella polismannen är en gris som arbetar för sina egna intressen och karriärklivs skull. Jag tror att just den polismannen inte har något jävla val än att följa de direktiv som han eller hon har blivit tilldelade. Däremot tycker jag det är pinsamt att vi har högt uppsatta människor inom t.ex. polisväsendet utan någon som helst samhällsinsikt och vilja att förändra rådande kriser inom myndigheten.
 
Nästan så jag känner mig lite kränkt.
Man vill ju ändå vara en del av samhällestrenden.
 
Hell Oden 

Inte väghyveln.

Kategori: Allmänt

Min son gillar stora maskiner. Programmet alltså, inte maskinerna på riktigt. De är jätteläskiga. 

Han är dock väldigt noga med vad som klassificeras som coolt. Det är inget som är specifikt uttalat men jag tycker mig ana ett visst mönster.

Tuffast av allt är naturligtvis brandbilen. Släckbilen, för att vara exakt.
Sen tror jag att hjullastare ligger som tvåa i listan. Ja, de flesta med någon form av skopa verkar gå hem.

Maskiner som inte imponerar är generellt vägmaskiner så som väghyvel, asfaltsläggare och vält.

Jag undrar om det kan med topphastighet att göra?
Fast å andra sidan är väl grävmaskiner inte direkt några top fuel contenders...

Just nu kollar vi på en motviktstruck. En stor sådan. Från ett sågverk någonstans i Sverige.
Oooolidligt spännande är det.

Vi kommer nog få en intressant och givande kväll också eftersom unge herrn bestämde sig för att ta en powernap på sisådär TRE JÄVLA TIMMAR. Han kommer vara uppe hela natten.
Det jävliga är att det är mitt fel.
Jag kunde ha väckt honom. Men jag tycker ju att han kan få sova. Han behöver ju det uppenbarligen.

Nu kollar vi på julvisor för barn. 
Pappa är asimpad.

Fan vad spännande.

Kategori: Allmänt

Jag försöker att hänga med i julkalendern men jag har missat några avsnitt.
Det får bli ett maraton om några dagar.
 
Jag kanske ska ta med mig dattan till Peking och glana på´n på hotälle?
Undrar om det är fritt wajfaj och tévé på rummet.
I sådana fall är det ju tvärslugnt. Då blire musikhjälpen och härliga serjer när det inte är hårdrock.
 
Eftersom det blir en onödigt stram budget så gäller det att nyttja allt som går.
Jag har för avsikt att äta mig ordentligt mätt på frullen så jag kan nöja mig med en ostburgare eller två senare på aftonen. Systemetdricka och snacks på rummet för hela pengen.
Får fan inte glömma att ta med mig tandborste den här gången.
I somras tog jag ju för givet att det skulle finnas tandborstar och sånt på hotellet. Det gjorde det inte. inte ens en tillstymmelse till tand/munhygienartiklar. Tur att jag inte behövde vara så nära någon. Bara stackars Rillo som blev lidande. Men vi pussades inte så det var nog okej.
 
Vi har besök av barnens moster.
Leo har sovit middag väldigt sent idag.
Den kombinationen gör att han är hyfsat speedad just nu. Jag toppade det hela med hans astmamedicin som förmodligen peakar just nu. Han är fan snabbare än Lucky Luke för tillfället.
 
Tränat har jag gjort idag. Bröst och triceps tydligen. Ja, asså det står så på mitt träningsschema.
Faktiskt så har min väldigt sporadiska träning i sommar gjort att jag är lite mindre klen nu än jag var i augusti.
Det känns lite roligt. 
Nu ska jag "bara" stärka upp hela ryggen så jag kan börja fokusera på att bli av med min fina kompis, kalaskulan som har slagit sig till ro mitt på kroppen.
Jag har lite problem med att hitta en rutin när det kommer till träningspass. Skulle behöva ta mig till gymmet utanför jobbet också men då blir det så jävla sent. Jag orkar inte gå upp klockan fyra för att hinna med ett träningspass före jobbet. Det finns fan gränser.
Så länge jag håller igång med mitt 7-minuterspass minst en gång om dan så ska jag iaf inte bli sämre i kroppen.
 
Slutsvamlat.
 

Back in black!

Kategori: Allmänt

Nämen tjäääna!
He va´nte igår inte.
 
Jag har ju förslappat mig till en sån härn videoblogg på fejsbook. Allt för att minimera mödan.
De senaste dagarna har jag dock tänkt en del på att börja skriva igen. Inte för att jag har något vettigt att säga direkt men, det är ju kul att fördriva soffslappanadet med något annat än mobilspel och reklamtv.
Alltså, inte tv-shop. Nej, jag menar naturligtvis reklamfinansierade kanaler.
Nu råkar det ju vara SVT på bara för att, men jag tittar inte speciellt hängivet.
 
Idag har jag varit på pojkens förskolas luciafirande och ätit pepparkakor.
Jag gillar pepparkakor. Jag gillar nästan alla sorters kakor. 
Har lite svårt för hallongrottor och kakor med korinter i men annars går nog det mesta ner.
Det märks på mitten. 
 
Fan vad trött jag blev helt plötsligt. Den kommer inte smygande längre, tröttheten. Mera som när man springer ut i snön efter ett pass i en 100 gradig bastu. Fast omvänt då.
Men man ska nog inte springa i en bastu.