Min värld är inte som din värld

Asatro, spindlar och örtmagi. Bland annat

Glömska

Kategori: Allmänt

Mitt i melodifestivalsyran höll jag nästan på att glömma berätta en saga om den 34 årige mannen som är på väg mot ett lättare liv.
 
Han vandrade genom stockholmsförorten iklädd endast ett par svarta, tighta jeans och en skinnjacka av MC-modell. Det snöblandade regnet piskade hans vindbitna ansikte när han kisande tog sig igenom skogsområden in i villakvarterens uppradade tegelkåkar. Halkandes i lervälling på igenväxta eljusspår med en tilltagande nervositet i hjärtat tog han sig fram till den angivna adressen.
In genom den tunga trädörren och upp för granittrapporna med tunga blöta steg tills han nådde sitt första delmål denna mulna februaridag.
När dörren öppnades med ett ekande klick blev han inbjuden att sitta ner och ta en kopp hett snabbkaffe innan de båda skulle fara vidare ut på vad som skulle komma att bli ett episkt äventyr.
 
Bilen stannade vid vad som tidigare hade varit Svensk Bilprovning i ett nästintill öde industriområde. Nederbörden växlade mellan regn och snö om vartannat när hans far klev ur bilen och öppnade förpackningen till den alldeles nya skylten.
När de båda gick igenom tekniken muntligt med varandra fäste fadern en inköpt extraspegel på sin sida i bilens vindruta för att säkerställa att ingen följde efter dem...
 
Kopplingen släpptes sakta upp och den unge mannen kände för första gången i sitt liv hur dragläget sakta tog över stillheten. Hans hjärta bultade när gasen mötte kopplingen och bilen sakta började rulla framåt utan hackande och det första varvet avklarades på bilprovningens väntplats.
Med en tilltagande stolthet och ett lätt övermod lyckades han att köra ett motorstopp och de båda tittade menande på varandra och fadern sade med lugn stämma, -Ta det lugnt! Sånt händer.
 
Det gick väldigt bra idag för att vara första gången på riktigt i en bil och med farsan som höll sig lugn och inte skrek på mig när jag glömde blinkersen eller brände rakt igenom rondellen. Två småmissar på lite över en mils körning tycker jag är helt ok.
 
Det kommer gå skitbra det här.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: