Min värld är inte som din värld

Asatro, spindlar och örtmagi. Bland annat

Vive la Punkrock!

Kategori: Allmänt

Det finns gränser för hur man beter sig i det sociala rummet. Oavsett religios, sexuell, politisk eller annan tillhörighet. Dessa gränser kan ifrågasättas beroende på individens moraliska värderingar. Däremot får inte individen sätta normen i det demokratiska samhället vi lever i. Om individen sätter sina egna gränser och lever sitt liv fysiskt efter sina moraliska värderingar har vi omvandlat den politiska statsformen till en anarki. Anarki fungerar inte eftersom människan i mångt och mycket är ett maktgalet och på lång sikt självdestruktivt djur. 
På sätt och vis kanske det skulle vara det bästa med total anarki. Ja, inte för mänskligheten då men för resten av planetens mångfald. Växter, djur, luft och vatten skulle definitivt må bättre om den mänskliga ohyran raderade sig själv innan katastrofer av kolossala proportioner gör det åt oss och då förstör så mycket annat.
 
Hela det här rabblandet grundar sig naturligtvis i den "moderna världens" s.k. yttrandefrihet och indirekt i vad som ledde fram till dödsskjutningarna i Paris.
 
"Man" vet om att inbitna fundamentalister tar extremt illa vid sig om man på ett öppet och förnedrande sätt hånar deras trossystem. Ändå uppmålar man provokativa nidbilder och gömmer sig bakom "yttrandefriheten".
Den friheten kommer med ett enormt socialt ansvar.
Det är inte okej att på något sätt förnedra och/eller håna andras sätt att leva.
 
Politisk satir är något helt annat. Uppbyggnaden av den formen har ett syfte att förändra och förbättra. Religiös satir är bara att håna och förlöjliga utan något som helst syfte eller mål.
 
Naturligtvis så tycker jag som väldigt många andra med mig att dessa individer som i Guds namn väljer att ta "lagen" i egna  händer inte vet vad deras religion går ut på.
Att i Guds namn fara fram som en svärm blodtörstiga vampyrer. Krossa och omvända andras tro till sin egen bara för att deras sätt är annorlunda än vårat är naturligtvis galenskap och nu händer det igen För 1000 år sedan var det kristna mot alla. Nu är vi där igen fast den här gången är det inte muslimer mot kristna. Det är en gruppering med galningar emot resten av världen och de skördar. Oj vad dom skördar.
Korstågen är återigen här.
 
Jag är inte Charlie.
 
Tro det om du vill.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: